Производители

Информационен email

СУСАМОВ ТАХАН ТРЪНДЕВ 700ГР

СУСАМОВ ТАХАН ТРЪНДЕВ 700ГР


7,20 лв

Добави към моята листа \\"желани\\"

 

СУСАМОВ ТАХАН ТРЪНДЕВ 700ГР. НАТУРАЛЕН ИЛИ БЯЛ

Повече детайли

30 други продукти от същата категория:

Продукти съдържащи:
СУСАМОВ ТАХАН ТРЪНДЕВ

Сусамов тахан

Таханът всъщност е каша от смлян и печен сусам. Семената съдържат: 60% мазнина, олеинова и линолова киселина, 19% белтъчини и 17,5% разтворими въглехидрати. По отношение на ползата за кръвоносните съдове сусамовият тахан не отстъпва на зехтина, твърдят специалистите по хранене. Проучвания сочат, че в сусамовия тахан има повече белтъчини от сиренето, някои видове меса и соята. Ценността му е изключителна поради наличието на незаменими аминокиселини. Освен това сусамовото масло е мазнина, която се усвоява напълно от човека. Изчислено е, че 100гр. сусам внасят в организма около 30 гр. белтъчини, 60 гр. мазнини, 20 гр. въглехидрати, 4 гр. влакнини, 2,5 оксалати.

Сусамовият тахан е напълно натурален продукт, който не съдържа консерванти.

Фирмата производител гарантира за качеството на продукта не само с красиви думи, но и с множество сертификати.

В 100 гр. СУСАМОВ ТАХАН се съдържат:

Мазнини 55гр.; 
Белтъчини 22гр.;
Въглехидрати 10гр.
Сусамовия тахан е богат на витамини и минерали, приготвя се от 100 % смляно сусамово семе, като не съдържа консерванти и примеси. Тахана е като балсам за стомашно- чревния тракт, стимулира физическата и умствена дейност, повишава издръжливостта, укрепва костно-мускулната структура.
Може да се консумира в натурален вид, може да се смеси с равни части пчелен мед и е подходящ за сосове и мариноване. Особенно подходящ при проблеми с изхождането и липса на калций.

Няма оставени коментари в момента.

Само регистрирани потребители могат да оставят коментари