Производители

Информационен email

КЛЕЕВА ТИНКТУРА АПИОРГНИК 25МЛ. 30%

КЛЕЕВА ТИНКТУРА АПИОРГНИК 25МЛ. 30%


3,60 лв

3,60 лв за 1БР

Добави към моята листа \\"желани\\"

Клеева тинктура помага при всякакви инфекциозни и вирусни заболявания и повишава имунитета

Клеева тинктура или т. нар. спиртен разтвор от прополис е един удивителен природен продукт, който лекува и помага при десетки болести.

Повече детайли

30 други продукти от същата категория:

Продукти съдържащи:
прополис

Прополисът или пчелният клей, от който се прави полезната клеева тинктура, е вещество, което пчелите отделят, за да обеззаразяват кошерите си. То е като естествен антибиотик, който унищожава всякакви вируси, микроби и бактерии.
Вътрешната употреба на полезната клеева тинктура стимулира имунната защита на организма, оказва противовъзпалително действие и повишава съдържанието на хемоглобина в организма. С нея успешно може да се лекува язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Клеевата тинктура, или прополисът, има мощно бактерицидно действие и не допуска развитието на хеликобактер пилори. Попадайки в стомаха и дванадесетопръстника, тя полепва по лигавицата, образно казано – изпълнява ролята на превръзка, и я предпазва от агресивното действие на стомашния сок. Съставът на прополиса подпомага бързото зарастване на ерозии и язвени дефекти.

Затова преди всяко хранене да се приемат по 20 – 30 капки клеева тинктура, разтворени в една супена лъжица вода, сок или мляко.

Клеева тинктура освен вътрешно, може да се прилага и външно. Той се използва при лечение на кожни заболявания като екземи, невродермити, псориазис. Благодарение на антибактериалните си, противовъзпалителни и обезболяващи свойства полезната клеева тенктура намира широко приложение и за дезинфекция на устната кухина. Жабурене с клеева тинктура всяка сутрин и вечер може да ви спаси от пародонтоза и други опасни болести по венците.

За дезинфекция на устната кухина и венците се прави гаргара с 10 капки от нея, накапани в чаша вода.
3-4 капки клеева тинктура в една лъжица вода, приемана сутрин на гладно, пази от високо кръвно, атеросклероза и подсилва имунитета срещу грипни и всякакви други вируси.
При гастрит пък се пият 20 капки клеева тинктура, предварително разтворена във вода 3-4 пъти дневно. Полезната клеева тинктура има способността да убива бактерията, която причинява гастрит и язва на стомаха и дванадесетопръстника.

технологията,анализите и контрола при производството на този продукт са разработени и се осъществяват от екип на Института по органична химия при БАН под ръководството на проф.дхн В.Банкова .

    Той притежава изразен бактерициден и бактериостатичен ефект спрямо много патогенни бактерии. Съхранявани при нормални условия, прополисът и спиртният му екстракт запазват антибактерийната си активност в продължение на 3-4 години. Антибактерийните вещества са термостабилни и практически устойчиви на високи температури.
    Противогъбичното (антимикотичното) действие на прополиса е силно изразено спрямо много от причинителите на редица заболявания по кожата и окосмените части на тялото на човека. Особено изразено е действието му спрямо гъбични заболявания на устната кухина, дихателните пътища и стомашно-чревния тракт. Ефективната концентрация в този случай е 0.01%.
    Противовирусният ефект на прополиса е доказан по отношение на грипните и херпесните вируси;
    Антипротозойните (антипаразитните) свойства на спиртните разтвори на прополиса се запазват до 0.25% спиртен разтвор. При водните разтвори този процент е 4%;
    Обезболяващо действие - прополисът действа обезболяващо дори в ниски концентрации от 0.25% спиртен разтвор. Ефектът настъпва 5-10 мин. след прилагането и продължава около 1 час;
    Противосърбежно действие;
    Противовъзпалително действие - ускорява заздравяването на рани, особено на тежки декубитални рани след хирургична обработка. Настъпва бързо изчистване с намаляване на ексудацията, образуване на зряла съединителна тъкан в мястото на некротизиралата тъкан;
    Лекуване на изгаряния, абсцеси, фурункули;
    Засилва апетита;
    Хипотензивно действие – понижава кръвното налягане;
    Антисклеротично действие;
    Анаболен ефект;
    При лечение на парадонтози, гингивити и други патологични състояния в устната кухина;
    Имуностимулиращо действие;
    Спазмолитичен ефект;
    Антиоксидантна активност;
    Противотуморна активност;
    Противорадиационна активност;
    Детоксикираща активност.

Няма оставени коментари в момента.

Само регистрирани потребители могат да оставят коментари