Производители

Информационен email

ЛИПОСТАНОЛ+

ЛИПОСТАНОЛ+


24,30 лв

24,30 лв за 15 сашета

Добави към моята листа \\"желани\\"

ЛИПОСТАНОЛЪТ намалява нивата на лошия LDL холестерол и предпазва здравето на артериите. Блокираният холестерол се изхвърля от тялото с остатъка от храната. Освен това фитостеролите подпомагат естествената защита срещу вредни външни въздействия и имат мощен противовъзпалителен ефект. Консумирането на 2.0–3.0 г растителни стероли на ден понижава нивата на LDL холестерол в организма ни с 8-17%.

Повече детайли

30 други продукти от същата категория:

Продукти съдържащи:
холестерол липостанол

Състав

LipoStanol+® /ЛипоСтанол+/ представлява неестерифицирани свободни фитостероли, които лесно се разтварят и във водна и във маслена среда и чрез улесняване на доброто диспергиране в чревният тракт засилват хипохолестеролемичният ефект.

Терминът фитостероли покрива растителните стероли и растителните станоли. Растителните стероли са натурални вещества, присъстващи в храненето, като миноритарна съставка на растителните масла. Растителните станоли, които съществуват в природата доста по-малко от растителните стероли, са хидрогенирани съставки на съответните растителни стероли.

*Указания за употреба

Съдържанието на сашето се изсипва в чаша с вода, без значение дали е топла или студена, разбърква се добре и се изпива.

*Дозировка

Препоръчителната дневна доза на LipoStanol+® е едно саше на ден отговаряща на 2 г свободни растителни стероли и станоли.

Максималният ефект се проявява след 8 седмици редовна употреба.

*Съхранение

Продуктът се съхранява в оригинална опаковка на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, при температура до 25˚С. Трябва да бъде недостъпен за деца.

LipoStanol+® представлява 70% микрокапсулирани, микронизирани, неестерифицирани свободни борови фитостероли и фитостаноли, направени на прах чрез патентована технология.

Микрокапсулацията позволява неестерифицирани свободни фитостероли лесно да се разтварят и във водна, и в маслена среда, докато микронизацията осигурява засилването на хипохолестеролемичния ефект чрез улесняване на доброто диспергиране в чревния тракт.

Анализът на клиничните резултати подкрепя мнението, че неестерифицираните свободни фитостероли и фитостаноли имат ясен хипохолестеролемичен ефект в плазмата, изразяващ се в намаляване на LDL-холестерола. Това напълно отговаря на широкоприетата интерпретация, че не-естерифицираните свободни фитостероли са активната половина на фитостероловия естер (Нормен, 2000 г.). Токсикологичната информация за фитостероловите естери, които са по-разпространени от свободните фитостероли, е също така приложима и за неестерифицираните фитостероли (Научен комитет по храните, 2003 г.).

Едно от приемуществата на микрокапсулираните неестерифицирани свободни фитостероли пред фитостероловите естери е възможността те да бъдат добавяни към продукти без мазнини или с ниско съдържание на мазнини. Друго потенциално предимство на микрокапсулираните неестерифицирани свободни фитостероли е по-малкото понижаване на бета-каротена в сравнение с фитостероловите естери (Ришел, 2004 г.), въпреки че това наблюдение трябва да бъде доказано.

Наличните експериментални данни (Калпе – Бердиел, 2005 г. и 2006 г.) показват, че LipoStanol+® има хипохолестеролемично и антиатерогенно действие. LipoStanol+® проявява положителните ефекти, характерни за неестерифицираните свободни фитостероли, които са подобни на тези на естерифицираните фитостероли.


Ефикасност и безопасност на фитостеролите

През 2002 г. Третият доклад на Националната образователна холестеролна програма на Съединените щати (най-голямата американска програма, посветена на понижаването на холестерола на населението като средство за намаляването на сърдечносъдовите заболявания) препоръча употребата на фитостероли като терапевтична възможност за намаляване на плазмения холестерол.

Европейският Орган по безопасност на храните, чрез неговия списък „Диетични продукти, храни и алергии” (виж референции от Научния комитет по храните 2000 г. и 2003 г.), заключава, че употребата на фитостероли е безопасно за хора. Той препоръчва консумацията на фитостероли да не превишава 3 г/ден. Продуктите, съдържащи фитостероли, не трябва да се консумират от кърмещи и бременни жени и трябва да бъдат избягвани от пациенти, страдащи от рядкото наследствено заболяване Ситостеролемия.

 

http://www.phytostanols.com/Table/СТАТИИ 

Няма оставени коментари в момента.

Само регистрирани потребители могат да оставят коментари