Производители

Информационен email

ГЪБА ЧАГА 500 гр.


36,99 лв

Добави към моята листа \\"желани\\"

Гъбата ЧАГА е уникална сред лекарствените гъби и може да се окаже една от най-важните  открити добавки против стареене. Подобно на всички лекарствени гъби, ЧАГА съдържа бета глюкани, нелинейни сложни полизахариди, които придават дават на ЧАГА свойства на мощен имуностимулатор. ГЪБАТА ЧАГА притежава изключително висока ORAC стойност (антиоксидантни свойства).

Повече детайли

30 други продукти от същата категория:

Продукти съдържащи:
ГЪБА ЧАГА

В действителност, ЧАГА може да бъде най-мощният антиоксидант, откриван някога. Наричат ЧАГА гъбата на безсмъртието. 

Гъбата чага най-често расте по брезите, затова се нарича още черна брезова гъба. Рядко се среща по други видове дървета - елша, бук, бряст, клен. Спорите на тази гъба се развиват, когато попаднат в повредена област на кората. Нарастват в неправилна форма, като достигат 5-40 см в диаметър и дебелина 10-15 см. Повърхността на натрупване е черна, покрита с многобройни пукнатини. От вътрешната страна чага е тъмнокафява, близо до дървото става с червеникаво-кафяв цвят.

Гъбата чага (Inonotus obliquus) е малко позната у нас, но в Сибир и Азия от незапомнени времена се пие чай от чага. Оказва се, че това е много достъпна гъба, която расте изключително върху брези във високите части на нашите планини. Тя се различава от повечето дървесни гъби с това, че е твърда, почти колкото дървото-приемник, върху което паразитира.

Чагата е традиционно използвана в медицината на Русия и в по-ново време ? се приписват най-разнообразни лечебни свойства. Научни изследвания на екстракт от Inonotus obliquus са провеждани от 60-те години на 20 век насам - във Финландия, Русия, Япония, САЩ, Корея и Китай -  и те до голяма степен са потвърдили нейните терапевтични свойства.

Веществата, отговорни за лечебните свойства на чагата са бетулинът и бета-D-глюканите (вид полизахариди), които подсилват имунната система и стимулират борбата с раковите клетки.

Състав
Гъбата чага е богата на магнезий, калий, желязо, манган, мед.

Приложение
Гъбата е ценена заради нейното противораково и имуномодулиращо действие. Освен това чагата подобрява метаболизма в тъканите на мозъка, понижава нивата на кръвната захар, стабилизира кръвното налягане, нормализира сърдечния ритъм, регулира дейността на стомашно-чревния тракт, както и някои смущения в храносмилането. Също така чагата облекчава отоците при бременни жени и понижава стреса и оптимизира работата на нервната система.

Начин на приготвяне: Изследванията показват, че най-добрия начин за набавянр на хранителните вещества от ЧАГА гъби е чре екстракция с вода. Производителя не препоръчва използването на вряща вода при приготвянето на ЧАГА, тъй като с горещата вода е възможно да развалите комплекса меланин и полизахариди, както и другите активни съставки. Сложете няколко парчета ЧАГА в съд, добавете вода и накиснете за 5 часа.След това настържете парчетата и добавете вода 50 градуса в съотношение 1:5 и оставете да престои 3 дни. Консумирайте 200мл. три пъти преди ядене. 

Няма оставени коментари в момента.

Само регистрирани потребители могат да оставят коментари